3 – 1 (3–1)

Champions League

15.09. 1993

Tilskuere: 9619

RBK var meget fornøyd med trekningen av årets EC og anså mulighetene til å gå videre som gode. Flere privatkamper var spilt mot utenlandske toppklubber for å være best mulig forberedt til denne kampen. Og RBK tok initiativet straks og Austria-forsvaret ble satt under sterkt press. 29 min. var spilt da RBK ble tildelt straffespark, Rune Tangen scoret, men dommeren hadde ikke gitt klarsignal og beordret straffen tatt om. Rune Tangen viste stor styrke da han scoret også på 2 forsøk. Kun 4 min. senere felte Bjørn Tore Kvarme Andreas Ogris og Manfred Zsak utlignet til 1-1.

Tiltross for denne kalddusjen, RBK gikk rett i angrep og kun 2 min. senere avslutter Øyvind Leonhardsen et flott RBK-angrep med ny scoring. Og 3 min. før pause blir det 3-1 til RBK etter en flott scoring av Karl-Petter Løken.

Også i 2. omgang fortsatte RBK med storspill og flere store scoringssjanser ble produsert, men storspill av Austria-keeperen forhindret flere RBK-scoringer. Blant annet reddet han et straffespark, Rune Tangen ble sendt fram til straffesparkmerket for 3. gang i denne kampen, men mislyktes altså på det 3. forsøket. Sluttresultat 3-1 til RBK, men 5-1 hadde nok gitt et mere riktig bilde av kampen. 9.619 tilskuere fikk se en av RBKs aller beste kamper på mange år.