1 – 1 (1–0)

Tippeligaen

2.08. 2009

Tilskuere: 11295

Rosenborg jaktet sin 9. strake seier i Tippeligaen, men fikk det tøft mot Odd Grenland på Skagerak Arena. Hjemmelaget tok ledelsen etter 11 minutter ved Chukwuma Akabueze, men RBK kom tilbake og utliknet kvarteret ut i andreomgang ved Roar Strand.

Odd Grenland kom best i gang hjemme på Skagerak Arena. Etter elleve minutter smalt det i nettet bak Rune Almenning Jarstein. Akabueze driblet bort Kris Stadsgaard to ganger før han smalt ballen i det lengste hjørnet til 1-0 for Odd Grenland.

Odd styrte den første halvtimen, men etter det kom Rosenborg mer med i kampen. Steffen Iversen & Co klarte likevel ikke å finne veien til mål og der med gikk lagene til pause på stillingen 1-0.

Rosenborg spilte mye bedre i andreomgang og var aggresive og vant flere avgjørende dueller. Bakerst sto Jarstein en kjempekamp og over halvparten av TV2s seere stemte på han som banens beste. Kvarteret ut i omgangen kom utlikningen. Et innlegg fra Per Ciljan Skjelbred ble dårlig klarert av Tommy Svindal Larsen, som sendte ballen rett til Strand og Rosenborg-kapteinen sendte ballen sikkert i mål fra kloss hold.

Etter 73 minutter kunne Strand ha blitt tomålscorer. Rade Prica lurte bort Morten Fevang på 20 meter før han avsluttet rett på Arni Gautur Arason. Strand som hadde tatt en kjempeløp fra egen 16-meter satte returen over på åpent mål.

- Etter det lange løpet var jeg utslitt i avslutningsøyeblikket og skuddet gikk desverre over, sier Super-Strand som scoret 20 år etter sin debut i Tippeligaen til RBK.no

Ingen av lagene klarte å avgjøre kampen og der med endte det med 1-1 og poengdeling i Skien. Uavgjortresultatet betyr at Rosenborg fortsatt er ubeseiret i Tippeligaen og topper tabellen fire poeng foran Molde, med en kamp mindre spilt.