Rosenborg tok tak i kampen fra start, men var litt upresise det første kvarteret og Tromsø fikk et par gode overgangsmuligheter - uten resultat. Men RBK, som hadde mange utskiftninger siden forrige kamp begynte å finne relasjonene utover i omgangen og etter 21 minutter smalt det. Anders Konradsen fikk upresset forsere til 40 meter, og straffet Tromsø. Han fant Christian Gytkjær i bakrommet med ei flott pasning, og RBKs danske toppscorer var like presis da han tuppet ballen forbi Filip Loncaric og i mål.

Tromsø forsøkte å stå høyere etter scoringen, men Rosenborg hadde stort sett god kontroll på gjestene, og kom også på et par gode kontringer, hvor en god Alex Gersbach bidro med flere gode innlegg, dessverre uten at de ble omsatt i scoringer før pause.

Gjestene fra nord gikk ut høyt i andre og skapte umiddelbart trøbbel. De fikk noen hjørnespark og etter noen få minutter måtte Adam Larsen Kwarasey varte opp med to feberredninger for å holde nullen!

Rosenborg fikk raskt arbeidet seg inn i kampen igjen og duoen Jonas Svensson og Elba Rashani skapte problemer for Tromsø på RBKs høyreside. Etter en drøy time spilte Svensson fri Elba med brystkassa (!) og Elba ble felt i skuddøyeblikket. Dermed straffespark som Christian Gytkjær sikkert satte i mål.

Men Tromsø ga ikke opp og fortsatte å kontre. Det fikk de betalt for etter 70 minutter da Runar Espejord ikke ble plukket opp på et innlegg og enkelt satte inn reduseringen til 2-1.

Mot slutten av kampen ble det dramatisk. Først fikk en TIL-spiller to gule kort i samme situasjon, og dermed utvisning. Men likevel var det svært nært at det ble poeng til gjestene etter en heading i stanga av Lasse Nilsen.

Rosenborg fikk imidlertid utnyttet de store kontringsrommene på overtid og etter to store sjanser til Elba Rashani og Anders Konradsen kom endelig den definitive avgjørelsen tre minutter ut i den tillagte tiden. Elba Rashani ble spilt gjennom på høyresiden av Fredrik Midtsjø og plasserte ballen i lengste. Dermed ble det 3-1 mot Tromsø foran 17 401 tilskuere på Lerkendal.