Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun hadde seks strake seire i Tippeligaen, men måtte frem med tegnebrettet etter at sju spillere var utilgjengelige med skade eller sykdom før tippeligaoppgjøret mot Tromsø på Alfheim. Startelleveren ble likevel av de slagkraftige slaget i bortekampen. Det skulle like vel ikke bli nok til tre poeng mot et hardtkjempende Tromsø, selv med hjelp fra TILs keeper, samt et straffespark i sluttminuttene.

Det var Tromsø som fikk den beste starten med et skudd på mål etter bare 30 sekunder, men André Hansen reddet. Keeperen var derimot sjanseløs da Magnus Andersen fikk headet upresset etter et hjørnespark to minutter senere og Tromsø var i føringen.

Etter den utfordrende åpningen kom Rosenborg mer med i kampen og skapte sin første store sjanse på en overgang hvor Midtsjø spilte ballen i bakrom til Helland som sendte ballen over keeper, men også over tverliggeren.

Det var Tromsø som var det skapende laget utover i den første omgang, mens Rosenborg ikke fikk til det aggressive forsvarsspillet som ofte er kilden til gode overganger. Med ballen var RBK heller ikke på kjent nivå, og spilte ofte bort ballen etter litt vanskelige valg og lite presisjon.

Til slutt var det pur innsats og tro som skulle resultere i utligning. Tromsø-keeper Pål Vestly Heigre hadde ballen i beina inne i 16-meteren, og som så mange ganger før i slike situasjoner satte Alexander Søderlund inn en spurt for å stresse motstanderen. Det fungerte da Heigre banket ballen rett i Søderlunds skulder og i en bue over seg selv før den trillet i mål. Dermed 1-1 til pause.

Kampen åpnet seg mer i starten av andre omgang, hvor Rosenborg kom ut med mer energi i spillet sitt og skapte to gode sjanser gjennom headinger fra kloss hold de første minuttene, mens Gjermund Åsen svarte med et brassespark noen minutter senere som André Hansen måtte frem med en reaksjonsredning for å stoppe.

Tromsø hadde ballen mest i første del av andre omgang, men Rosenborg jobbet seg inn i kampen og tok over da det var igjen 20 minutter. Rosenborg fikk et frispark på 20 meter, som Helland banket mot nærmeste kryss. Men der var også keeper og slo til hjørnespark. Og på det påfølgende hjørnesparket fikk Konradsen stupt frem i feltet, men headingen gikk over.

Mot slutten ble det mye Rosenborg, og etter 88 minutter ble Morten Gamst Pedersen felt i 16-meteren. Dermed straffespark til Rosenborg, men Pål Vestly Heigre gjorde litt opp for missen i første omgang da han var raskt nede i hjørnet og stoppet forsøket fra Pål André Helland. Dermed endte kampen med 1-1 og ett poeng til hvert av lagene.