Rosenborg - Strømsgodset
1 – 1 (1–0)

18.04. 2015

Tilskuere: 19869

Publikum strømmet til Lerkendal for å se et angrepsvillig Rosenborg i aksjon mot Strømsgodset, og fikk det de kom for. Kampen var bare seks minutter gammel da Tobias Mikkelsen ble spilt gjennom på høyresiden og var iskald alene med keeper da han banket inn 1-0!

Som forventet bød Strømsgodset på god motstand, og det kom svært nær en utligning etter en knapp halvtimes spill da de kom rundt på høyresiden og André Hansen ble spilt ut. Men en oppofrende Stefan Strandberg sklitaklet ballen unna like foran Thomas Sørum og ledelsen besto.

Rosenborg var til tider ganske unøyaktig med ballen og mistet den slik at gjestene fikk gode overgangsmuligheter. Det førte til mange hjørnespark til Strømsgodset, men foran mål dominerte Strandberg og Eyjolfsson og ryddet unna det som kom.

Mot slutten av omgangen måtte Strømsgodset sende flere folk fremover, og Rosenborg fikk overgangsmuligheter. Ved en flott hælflikk spilte Tobias Mikkelsen seg selv gjennom på høyresiden og satte på storfarten. Han så Riku Riski alene på motsatt side, men innlegget traff føttene til en motspiller.

Da ble Rosenborg straffet av Strømsgodset noen minutter senere. Florent Hanin kom stormende fra sin venstrebackposisjon og la inn til Peter Kovacs på et diagonalt løp gjennom feltet. Ingen kom foran den store spissen, som fikk styre inn 1-1.

Rosenborg forsøkte å kjøre på fremover mot slutten av kampen, og kom også til et par potensielt farlige sjanser. Men det var litt dagen da det stoppet opp i og rundt motstanderens 16-meter og det hele endte tilslutt med 1-1 og poendeling foran knappe 20 000 på Lerkendal.