Rosenborg - Vålerenga
3 – 2 (2–2)

19.10. 2014

Tilskuere: 14106

Rosenborg fikk rett i strupen på Vålerenga og Pål André Helland ledet an. Seks minutter var spilt da høyrevingen driblet bort backen sin og la inn på bakre stolpe hvor Tomas Malec kom fri og fikk headet. Bare en meget sterk redning av Michael Langer hindret scoring.

RBK hadde et kraftig press på Oslo-laget de første ti minuttene, men fikk ikke omsatt mulighetene i mål. Da trengte Vålerenga og toppscorer Kjartansson bare en sjanse da klokken passerte ti minutter. Zahid vant ballen høyt og spilte gjennom Vålerengas islandske spiss som timet løpet sitt perfekt. Alene med Örlund var han iskald og trillet inn 0-1.

Etter målet var det Vålerenga som tok over og Rosenborg ble litt på hælene. På et hjørnespark etter 19 minutter klarerte Rosenborg bare ut til en VIF spiller midt på RBKs halvdel som fikk prikke et bra innlegg inn foran mål. Der var det ingen som plukket opp Niklas Gunnarsson, som fikk gå opp å heade inn Vålerengas andre for kvelden.

Men Rosenborg jobbet seg tilbake og fikk fort inn en viktig redusering. Det var spilt 26 minutter da Mike Jensen forserte med ballen til 20 meter, før han spilte gjennom Pål André Helland som pirket ballen forbi keeper og i mål.

Det var jevnspilt i perioden etter Hellands redusering, uten de store sjansene. Men dette var omgangen da begge lag var effektive foran mål. I det man gikk til overtid i første omgang kom Rosenborg stormende i angrep. Høyreback Svensson slo et tidlig innlegg på bakre stolpe til venstreback Dorsin som med stor kraft stanget inn utligningen!

Morten Gamst Pedersen hadde kommet innpå for Mix i første omgang og hadde veldig lyst å vise seg frem. Bare minutter ut i andre omgang var han nær da han banket et frispark i tverliggeren. Mike Jensen prøvde seg også ti minutter senere med et hardt langskudd som keeper akkurat fikk slått over mål.

Gamst Pedersen var igjen nære etter 73 minutter da Eyjolfsson slo presist fra høyre og Gamst avsluttet et godt løp med å heade fra kloss hold. Men avslutningen gikk rett på keeper. Like etter fikk likevel Gamst bli involvert i scoring. Etter en retur fra en corner slo han et innlegg hardt langs bakken mot nærmeste stolpe hvor Tomas Malec flikket ballen i mål. Rosenborg hadde snudd 0-2 til 3-2!

Vålerenga kastet alt fremover mot slutten av kampen, men Rosenborg kjempet hardt sammen helt til dommeren blåste for siste gang og sørget for at alle poengene ble igjen på Lerkendal!