3 – 4 (2–0)

NM

4.06. 2014

Tilskuere: 4881

Det ble en sjansefattig åpning på den tredje cupkampen mellom Rosenborg og Ranheim. Etter at halve første omgang var spilt kom den første gode muligheten da et innlegg fra høyre var nær ved å ende hos Asgeir Snekvik alene foran mål, men angriperen var akkurat for sen.

En halvtime var spilt da Stefan Strandberg måtte gi seg med en smell i foten, og inn kom Mikael Dorsin. Rosenborg hadde ballen mye, men var litt for upresise på bevegelsene foran mål. Men da sjansen bød seg etter at Ranheim-keeperen ikke fikk bokset skikkelig var Morten Gamst Pedersen kald. Fra sju meter satte han rolig ballen i mål.

Like etterpå var Ranheim nær utligning da Jo Sondre Aas lurte bort RBK-forsvaret med ei frekk finte, og kom alene med keeper. Aas forsøkte å lobbe over Örlund, men ballen skled av foten og Rosenborg slapp med skrekken. Da svarte Rosenborg og scoret i det neste angrepet. Jørgen Skjelvik la inn fra venstresiden og foran mål stupte Nicki Bille frem og headet inn Rosenborgs andre mål.

Rosenborg kjørte på i starten av andre omgang og etter bare et par minutter banket Morten Gamst Pedersen til på hel volley. Ballen smalt i tverliggeren, gikk ned på streken og spratt ut fra målet. Men Ranheim gir seg aldri, og slik var det også på Lerkendal. Rosenborg mistet ballen midt på banen etter en knapp time, og det visste Gjermund Åsen å utnytte. Den tidligere Rosenborg-spilleren kom til skuddmulighet fra 18 meter og plasserte inn reduseringsmålet.

Åsen forsøkte seg også igjen etter 78 minutter, denne gangen fra litt lenger avstand. Men skuddet var veldig god plassert og Örlund måtte ut i full strekk for å få en hanske på ballen.

Og det var Åsen som skulle fortsette å være sentral fra klubben fra Øst i Trondheim. Kampen var ni minutter unna full tid da han la presist inn fra høyre og foran mål fikk Jo Sondre Aas helt umarkert stange inn 2-2 fra sju meter.

Begge lag sendte mange mann fremover på slutten av andre omgang, og skapte store sjanser. Både Ranheim og Rosenborg var alene med keeper, men begge forsøkene stoppet i sisteskansen. Dermed ble det ekstraomganger på Lerkendal.

I første ekstraomgang åpnet Rosenborg best og fikk betalt etter åtte minutter. Et fint angrep fra høyre mot venstre endte med at Jonas Svensson fikk stå fri på bakre stolpe og banket inn ny Rosenborg-ledelse. Men den skulle ikke holde lenge, for på en corner et par minutter senere falt ballen ned til Bendik Bye, som scoret Ranheims tredje og det sto 3-3.

Og dramaet fortsatte på Lerkendal. Andre ekstraomgang var bare to minutter gammel da Rosenborg på ny mistet ballen enkelt, og Ranheim var dødelig effektive på overgangen. Gjermund Åsen la hardt inn på bakre stolpe, hvor Bendik By med et smart løp fikk slengt frem en fot og sendte Ranheim i føringen! Dermed vant Ranheim 4-3 på Lerkendal og Rosenborg er ute av Norgesmesterskapet 2014 allerede etter tre runder.