3 – 2 (0–1)

Hovedserien

2.10. 1960

GREÅKER slo ROSENBORG i svak kamp

Greåker vant 3–2 over Rosenborg, men det var en meget slett kamp av begge lag. Det var innsats nok på begge sider, men spill av klasse ble ikke vist. Ved pause ledet Rosenborg 1–0. Rosenborgs ledelse etter 20 minutter var nærmest en «gavepakke». Senteren Paul Fornes fikk spasere gjennom Greåker-forsvaret og nettet.

Greåker forandret på lagoppstillingen i annen omgang, og det viste seg å være riktig. Det ble straks 1–1 etter scoring av Eivind Engseth. Rosenborg hadde deretter en periode med flere farlige raider, men etter dette var det Greåker som hadde initiativet. Åge Singsdalen sørget for 2–1 etter svakt forsvarsspill av Rosenborg, og da Erik Engsmyr kort etter økte til 3–1 med et skråskudd var kampen så godt som avgjort. Eldar Hansen reduserte senere til 3–2.

Greåker hadde ingen god dag, og særlig sikret forsvaret dårlig. Rosenborgs backpar var svakt, Fornes i mål ordinær, mens halfrekken Olav Wang, Harald Gulbrandsen og Egil Nygård var lagets styrke. I angrepet var Birger Thingstad og Paul Fornes de beste.

Åge Singdalsen og Eivind Engseth var de beste i Greåker-angrepet, mens Engsmyr haltet rundt med en skade det meste av kampen. Vinghalfene Råde og Andersen var godt og la grunnalget for seieren med sitt gode spill på midtbanen. Dommeren, Borgersen fra Mercantile var god.