Baklengsmål Minutt
Haugesund (str) 15
Haugesund 35
Haugesund 89

Det ble en frisk åpning på oppgjøret i Haugesund, hvor Nicki Bille hadde den første avslutningen etter seks minutter, men skuddet fra 16 meter ble litt for løst. Noen minutter senere holdt Bangura på å sette et Dorsin-innlegg i eget mål fra tre meter, men FKH-keeper Kristiansen hadde en kjapp reaksjonsredning og forhindret baklengs.

Etter et knapt kvarter kom det en diskutabel situasjon, hvor et innlegg fra Haugesund gikk i ryggen på Per Verner Rønning i 16-meteren og dommeren dømte straffe. Det feildømte straffesparket satte Daniel Bamberg i mål og Haugesund var i ledelsen. Den gulkledde kom på ny i fokus noen minutter senere da en FKH-spiller i stor fart gikk inn i Svensson med albuen først, uten at kamplederen reagerte. Svensson måtte til slutt byttes ut.

Tross de kjedelige avgjørelsene beholdt Rosenborg hodet kaldt og tok tak i kampen. Men da det så ut som at Rosenborg skulle skape store farligheter kontret Haugesund og Søderlund ble litt enkelt spilt gjennom med Lund Hansen hvor han satte inn 2-0.

Etter en drøy halvtime ble Tobias Mikkelsen revet ned i 16-meteren og Rosenborg fikk straffe. Men Nicki Billes forsøk fra krittmerket ble reddet av Per Morten Kristiansen.

I andre omgang måtte Rosenborg ut og score, og det gikk ikke mange minutter før ballen lå i nettet bak Kristiansen. Mix kom seg rundt på venstresiden og fra spiss vinkel var han frekk nok til å skru ballen rundt FKH-keeperen og i lengste hjørne. En flott scoring og Rosenborg var tilbake.

Etter målet presset Rosenborg skikkelig, men hjemmelaget hadde nesten alle spillerne innenfor 16-meteren og det ble veldig trangt for Rosenborg. Det ble ikke mindre vanskelig da Cristian Gamboa pådro seg sitt andre gule kort etter 67 minutter og Rosenborg måtte fullføre med ti mann. Men Rosenborg fortsatte å angripe for utligningen, noe som også åpnet for kontringer for hjemmelaget. Bamberg var nær da han ble spilt fri etter 76 minutter, men Lund Hansen dro frem nok en klasseredning.

Rosenborg-spillerne la ned en stor innsats og beholt initiativet selv i undertall, men slutt var det slutt på kreftene. Et drøyt minutt før ordinær tid var over kontret Haugesund og Tor Arne Andreassen satte inn 3-1. Dermed endte den dramatiske kampen med årets første tap for Rosenborg.