4 – 3 (1–2)

NM

27.06. 2012

Tilskuere: 7327

Sist Rosenborg spilte cupkamp i Molde ble det 0-5-tap, og som regjerende seriemestere startet også Molde kampen som seg hør og bør en favoritt. I løpet av det første kvarteret hadde Davy Claude Angan alene tre store målsjanser.

Det var derimot Rosenborg som stilnet stadion da Rade Prica enkelt headet inn 0-1 fra kloss hold etter 20 minutter. En vakker RBK-kontring hvor Peter Ankersen gikk i bakrom, fikk ballen helt perfekt, og la ballen omtrent ferdigscoret inn foran mål.

Molde fortsatte å presse på og Angan kom minuttet etter nok en gang alene med Örlund, men svensken fikk presset skuddet utenfor. Rosenborg mistet ballen gang på gang unødvendig i midtbaneleddet, og det var bare et spørsmål om tid før hjemmelaget skulle utligne.

Fem minutter før pause ble Angan nok en gang spilt igjennom alene med keeper, og denne gangen satt den. Fortjent utligning til 1-1.

Scoringen så ut til å sette fart på Rosenborg-laget, og John Chibuike fosset frem på venstresiden. Inn i feltet, men ventet for lenge med å skyte, og det endte i stedet med corner.

På corneren var det igjen RBK som var vassest. Per Verner Rønning dunket inn en nedfallsfrukt med sin feil fot, utagbart for Molde-keeperen. Dermed sto det 1-2 til pause.

Dramatisk andreomgang

Molde gikk rett i strupen på Rosenborg i 2. omgang, og i løpet av åtte minutter var kampen snudd til 3-2. Først fikk Even Hovland en enkel jobb på bakerste stolpe da ballen gikk tvers igjennom feltet på en corner.

To minutter senere prøve Dorsin og Örlund å skjerme en ball ut til femmeter. Jo Inge Berget snublet over Örlund og dommeren blåste for straffe. Magne Hoseth satte ballen sikkert ned til høyre for keeperen.

Steffen Iversen og Jonas Svensson kom inn og Rosenborg lykkes i å komme lengre opp på banen. Molde trakk seg litt lengre bak, men var farlige på kontringer. Rosenborg presset på for et seiersmål i sluttminuttene, men en stikkball til Magnus Wolff Eikrem åpnet plutselig hele RBK-forsvaret. MIdtbanespilleren avgjorde kampen med et langskudd fra 17-18 meter nede i Örlunds høyre hjørne.

Dermed blir det ingen cupfinale på RBK i 2012.