Baklengsmål Minutt
Viktoria Plzen 56
Viktoria Plzen 60
Viktoria Plzen 78

Rosenborg startet returkampen mot Viktoia Plzen aggressivt og bra og skapte flere halvsjanser de første 20 minuttene. Mikael Lustig var nær å finne nettmaskene da han steg opp på et innlegg og headet like utenfor stolpen etter et knapt kvarter.

Intensiteten falt noe utover i omgangen, men det var Rosenborg som beholdt kontrollen på banespillet og skapte det meste. Like før pause fikk Rosenborg endelig betalt da Mikael Lustig kom på et kjempeløp, dro med seg ballen gjennom Plzen-forsvaret og satte ballen mellom bena på keeper. Fortjent ledelse til pause.

Det var et helt annet hjemmelag som kom ut på banen til andreomgang. Det kjente, raske og tekniske spillet fra Lerkendal var tilbake og Rosenborg slet med å komme opp i motspillerne. Etter ti minutter fikk Plzen slått inn fra høyre etter en corner, og Marek Bakos skallet inn utligningen fra kloss hold.

Og det fortsatte på verst tenkelig måte. Bare fem minutter senere var Rosenborg igjen grundig slått i luftrommet foran eget mål da hjemmelaget fikk sikte et innlegg fra venstre og Daniel Kolar upresset gikk opp mellom RBK-stopperne og headet tsjekkerne i ledelsen.

Rade Prica gav Rosenborg et lite håp da han stanget inn et innlegg fra Markus Henriksen etter 77 minutter, men Viktoria Plzen gikk rett i angrep, spilte seg raskt ned til kortlinja hvor Petr Jiracek la ut 45 grader til en umarkert Daniel Kolar som banket inn 3-2.

Rosenborg satset alt fremover i sluttminuttene og kom til et par avslutninger i retning Plzens mål, men det var ikke nok til å utfordre avansementet til play-off i Champions League og Rosenborg går til tilsvarende for Europa League.