Rosenborg - Tromsø
3 – 1 (1–1)

19.06. 2011

Tilskuere: 16944

Rosenborg fikk en kjempestart på kampen da Fredrik Winsnes fant Morten Moldskred med en flott gjennombruddspasning på høyresiden etter fem minutter. Moldskred satte på storfarten og la inn. Foran mål dukket Daniel Fredheim Holm opp og styrte ballen i nettet.

RBK styrte det meste i første halvdel av første omgang, men etter en halvtime kom Tromsø mer inn i kampen. Da tok det heller ikke langt tid før de utlignet. Etter en dødball kom det et dypt innlegg som Serigne Kara Mbodj styrte i mål med hodet.

Etter utligningen jobbet RBK seg til overtaket i spillet igjen, og de siste fem minuttene ble Tromsø presset tilbake. Selv om det ble et par større målsjanser ble det ikke flere mål og lagene gikk til pause med 1-1.

Andre omgang startet jevnt, men etter hvert tok Rosenborg fullstendig over styringa på kampen. Men Tromsø var veldig godt organiserte og stoppet angrep etter angrep fra Rosenborg.

Men det vedvarende overtaket skulle til slutt betale seg. Etter å ha presset Tromsø kraftig, kom det utløsende målet på en dødball. Winsnes slo presist på bakeste stolpe og Serigne Kara Mbodj sendte ballen i eget mål med bare to minutter igjen av ordinær tid.

Den endelige spikeren i kista kom på overtid da Jonas Svensson bestemte seg for å ikke drøye tid ved hjørneflagget, men heller spille Skjelbred på et siste dype løp. Skjelbred dro seg inn og banket ballen inn ved korthjørnet. Rosenborg vant 3-1 over Tromsø!